Overige pagina

Een tussentijdse overstap van de ene VO-school naar de andere is iets dat je in principe probeert te voorkomen. Maar in bijzondere gevallen is het mogelijk om in klas 2, 3 of 4 op Duinzigt in te stromen,

bijvoorbeeld als je:

  • van buiten de regio gaat verhuizen naar Oegstgeest
  • na je mavo-diploma wilt doorstromen naar 4-havo
  • bent vastgelopen op je huidige school en een nieuwe start wilt maken

In alle gevallen geldt dat de mogelijkheden om leerlingen te plaatsen afhangt van de resultaten van onze eigen leerlingen. Met andere woorden: “Is er plaats?” In de praktijk wordt dat vaak pas vlak voor de zomervakantie duidelijk.

Vanaf half april kunnen ouders/verzorgers een e-mail sturen naar de teamleider van het betreffende leerjaar met daarin een korte toelichting waarom je graag de overstap naar Duinzigt wilt maken. Je wordt dan na de meivakantie samen met je ouders uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek zal de verdere procedure worden toegelicht.

In maart en april zijn we druk met de aanmeldingen voor klas 1. Pas daarna, in mei en juni, gaan we naar de andere klassen kijken. Eerder contact opnemen (mailen of bellen) of al voor het kennismakingsgesprek het aanmeldingsformulier invullen heeft geen zin.

In principe nemen we alleen bij de start van het schooljaar leerlingen aan. Voor leerlingen die gedurende het schooljaar naar Oegstgeest verhuizen, maken we (indien mogelijk) graag een uitzondering.

Voor 2-mavo: mw. B. van der Gugten
Voor 2-havo: mw. I. van Roon
Voor 3 en 4: dhr. A. Spadon