Midzomernachtdroom

Nieuws - Midzomernachtdroom

Een Midzomernachtdroom (A Midsummer Night's Dream) is een romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste druk in het jaar 1600 verscheen. Het stuk beschrijft de avonturen

van vier jonge geliefden en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, en met de feeën die het bos bewonen. Midzomernachtdroom is de basis voor vele opera's, films, muziekstukken en andere toneelstukken en daarmee een van de meest gespeelde toneelstukken ter wereld. 

Na het succes van Romee en Julia speelt Duinzigt Toneel dus opnieuw een stuk van Shakespeare. Dat wil zeggen de bewerking die dhr. Goddijn ervan gemaakt heeft. Dat betekent dat opnieuw enkele rollen zullen worden ingevuld door collega's en dat er opnieuw veel te lachen valt. Op de oproep aan leerlingen om zich aan te melden, is in korte tijd door zo'n 20 á 25 gereageerd. Ongetwijfeld zijn zij enthousiast geworden door de uitvoering van vorig schooljaar.

Naast dhr. Goddijn zal mw. Toret een belangrijke inbreng hebben door haar creativiteit los te laten op het decor en de aankleding. Het belooft weer een succes te worden. Midzomernachtdroom zal worden gespeeld op donderdag 18 en vrijdag 19 april 2024. U kunt deze data vast noteren in uw agenda?!