Stiltecentrum

Onze school - Stiltecentrum

Een bijzondere plek op Duinzigt het stiltecentrum 'De Oase'. Op bijzondere momenten van het leven kun je zomaar ineens behoefte hebben aan een plek waar het stil is.

Tegenwoordig staan de meeste kinderen (en volwassenen) de hele dag 'aan'. De rustmomentjes op de fiets van school naar huis worden gevuld met muziek, de wachtmomentjes in de rij met het lezen van het laatste nieuws en de relaxmomentjes aan het einde van een drukke schooldag met het spelen van een 'game' of het kijken naar filmpjes. Ook op school worden leerlingen van 's ochtends vroeg tot 's middags laat geprikkeld om 'aan te staan' en mee te doen met de les en met de groep.

En dan kunnen er in het leven van een opgroeiende puber ook nog eens zaken spelen, die te maken hebben met ruzie, ziekte en verlies. Zaken die zo belangrijk zijn dat ze even niet 100% mee kunnen doen. De Oase is dan een plek waar ze zich even kunnen terugtrekken om de gedachten te ordenen, tot rust te komen, het verdriet te voelen en de 'aan-knop' even uit te zetten. In het stiltecentrum bevindt zich een prachtig schilderij. Het is een trompe l'oeil met een zicht op de duinen: Duinzigt.